چرا کرافت؟ همه چیز درباره کاغذی که همه جا هست
1403/06/30
  • تاریخچه:
  • کاغذ کرافت یک ماده بسته‌بندی است که نام خود را از فرآیند خمیرسازی کرافت گرفته است که توسط کارل اف.‌دال آلمانی در دهه 1880 آغاز شد. این کاغذ به صورت طبیعی رنگ قهوه‌ای روشن دارد و جزو مقاوم‌ترین و قوی‌ترین نوع کاغذ در برابر پارگی، در بین دیگر انواع کاغذ می‌باشد.
  • مراحل تولید کاغذ کرافت:
  • تولید کاغذ کرافت بسیار ساده است و به پروسه تولید این‌ کاغذ نیز کرافت گفته می‌شود. طی این فرآیند تولید کاغذ در محیط خنثی یا قلیایی انجام می‌شود که در نهایت مقاومت بالای کاغذ را رقم می‌زند.
  1. برای تولید این کاغذ از فیبر به دست آمده از چوب درختان استفاده می‌شود. بهترین چوب برای تولید این کاغذ چوب درختان بامبو، کاج و کنف می‌باشد.
  2. پس از آن، فیبر به شکل خمیر درآمده و برای تولید کاغذ آماده می‌شود. مرحله خمیرسازی می‌تواند به دو شکل مکانیکی یا شیمیایی باشد. در فرآیند شیمیایی براده‌های چوب را برای هضم بیشتر در محلول سولفات قرار می‌دهند و پس از آن، ترکیب لینگن و آب را به آن اضافه می‌کنند تا فرآیند شیمیایی خمیرکاغذی شکل بگیرد. این خمیر تیره، همان کرافت است. فرآیند مکانیکی خمیرسازی نیز با آسیاب‌کردن کُنده‌های چوب انجام می‌شود. این فرآیند در مقایسه با نوع شیمیایی کم هزینه‌تر است.
  3. در نهایت خمیر به‌دست آمده به کاغذ یا ورق‌های کرافت تبدیل می‌شود. تولید اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلف کاغذ نیز دستگاه‌های مختلفی را نیاز دارد. در این مرحله خمیر را می‌کوبند و براساس نوع کاغذ، مواد مختلفی مثل صمغ، نشاسته یا رزین را به آن اضافه می‌کنند و خمیر را با دستگاهی فشرده می‌کنند تا آب آن جداسازی شود.
  4. کاغذ نیمه ساخته‌شده توسط غلتک‌های پشمی و نمدی فشرده و آب اضافه آن خارج می‌شود و کاغذ تولیدشده دور چرخ پیچیده می‌شود.
  • ویژگی‌های کاغذ کرافت:
  1. مقاومت بالا در برابر فشار و پارگی: کرافت در آلمانی به معنی قوی می باشد، چرا که این کاغذها در مقایسه با انواع دیگر کاغذها دارای مقاومت بیشتری در برابر پارگی است. یکی از مهم‌ترین دلایلی که این کاغذ قابلیت استفاده در طیف وسیعی از صنایع  دارد نیز به همین موضوع اشاره دارد. کیفیت کاغذهای کرافت به شکلی است که می‌توان به راحتی از آن برای بسته‌بندی استفاده کرد و برای حمل‌ و نقل وسایل سنگین مورد استفاده قرار داد.
  2. ضد لغزش: کاغذ کرافت به شکلی ساخته شده که وسایل در آن حرکت نمی‌کند و می‌توان از آن برای محافظت بین وسایل داخل کارتن استفاده کرد. این کاغذ برای بسته‌بندی لوازم حساس و شکستنی بسیار مناسب است. این موضوع روند حمل و نقل و جابجایی بسته‌بندی محصولات را سرعت می‌بخشد.
  3. دوست‌دار محیط‌زیست: در فرآیند تولید این نوع کاغذ، مواد اولیه مورد استفاده، کمترین آسیب را برای محیط‌زیست دارد و هم‌چنین به راحتی می‌توان آن را بازیافت کرد. کرافت ماده‌ای غیرسمی و طبیعی است از همین رو محیط زیست را به خطر نمی‌اندازد.
  4. قیمت مناسب: یکی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت این‌کاغذ، قیمت مناسب و ارزان آن است. این مزیت در کنار مقاومت بالا باعث شده کرافت طرفداران زیادی را به سوی خود جلب نماید.
  5. دارای استانداردهای بهداشتی: از این کاغذ به راحتی می‌توان برای بسته‌بندی مواد‌غذایی و لوازم دارویی و بهداشتی استفاده کرد، زیرا در فرآیند تولید این‌ کاغذ، افزودنی‌های شیمیایی مضر استفاده نمی‌شود.
  6. مناسب برای بسته‌بندی در اندازه‌های مختلف: این کاغذها این قابلیت را دارند که برای صنعت بسته‌بندی در اندازه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. از جعبه‌های پیتزا تا لیوان‌های یک‌بارمصرف کاغذی بخشی از مواردی است که می‌توان از کاغذهای کرافت برای تولید آن‌ها استفاده نمود.
  7. ساختمان سازی: ازکاغذ کرافت می‌توان برای پوشش کف ساختمان در زمان بازسازی استفاده کرد، مقاومت بالای این کاغذها کمک می‌کنند تا طی روند پروژه بازسازی پارکت و کفپوش، ساختمان از آسیب مصون باشد.
  • نتیجه‌گیری:
  • روزانه با مصارف متنوع این کاغذ مواجه می‌شویم که کاغذ کرافت از انواع کاغذهای پرمصرف و محبوب به شمار می‌آید که برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از بسته‌بندی موادغذایی گرفته تا انواع کارت پستال‌های مختلف. این کاغذ، نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای جهان محبوبیت دارد. از آن‌جا که این کاغذ علاوه بر قابل بازیافت بودن، کمترین آسیب را به محیط‌زیست وارد می‌کند، به راحتی می‌توان از آن استفاده کرد.
دیدگاه‌ها
0 از 5